Чечевица красная

Червона сочевиця (red split lentils) у багатьох країнах вважається символом багатства і удачі, тому її обов’язково подають до святкового столу. На відміну від зеленої і коричневої сочевиці вона дуже легко розварюється в пюре (10-15 хвилин). З неї часто готують супи-пюре, каші, густі юшки і паштети.
Особливість
Червону колоту сочевицю отримують шляхом шліфування сочевиці сорту Кримсон (або інших сортів), під оболонкою якої містяться червоні сім’ядолі, і подальшого розколювання на половинки.

Найбільшою популярністю червона чечевица красная користується в Індії: і сам продукт, і страви з нього називають «масур-дал». Як і всі бобові, червона сочевиця багата рослинним білком, вітамінами і мінералами, і тому є основою харчування для вегетаріанців, яких в Індії досить багато. Індійці часто змішують її з рисом і спеціями (каррі, шафраном і ін.) Також в Індії існують десятки різновидів супів з червоної сочевиці — самбхар. Це гострий бульйон з сочевиці з приправами, в який вмочують досу — тонкий млинець з рисового борошна з додаванням сочевичної і манної муки, який випікають на розпеченому чавунному аркуші.

Закладка Постоянная ссылка.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *